CARME FORCADELL, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana "Necessitem un govern fort, un president fort, i necessitem també un ampli suport majoritari al Parlament de Catalunya per tirar-ho endavant, però que sabem que el tenim. Tenim 87 diputats. Això és un molt ampli ventall."

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència han demanat aquest dimecres que es constitueixi un govern català fort i que impulsi el referèndum d’autodeterminació al més aviat possible.

Diuen que després de les eleccions de diumenge ja hi ha una majoria sobiranista consolidada al Parlament que permet engegar el procés per a un referèndum. Per això han demanat a Convergència, Esquerra i Iniciativa, els signants de la resolució en favor de la consulta, que es posin d’acord per tirar-la endavant. No s’han volgut pronunciar, però, sobre quina ha de ser la fórmula per constituir el nou govern ni tampoc si hauria d’estar format per una coalició o bé amb suports externs.

La presidenta de l’Assembla Nacional Catalana, Carme Forcadell, ha demanat als polítics que es posin a treballar per celebrar el referèndum com més aviat millor.