La nova ministra de Sanitat, Carolina Darias, al costat de Salvador Illa en una imatge d'arxiu

(ACN) Carolina Darias ha rellevat Salvador Illa al capdavant del Ministeri de Sanitat. Illa s’ha acomiadat de l’executiu espanyol aquest dimarts al matí després de la roda de premsa del Consell de Ministres. Darias ocupava fins ara el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública i serà substituïda en aquest càrrec per Miquel Iceta, primer secretari del PSC.

Darias hereta la cartera de Sanitat en plena pandèmia del coronavirus i amb dures crítiques de l’oposició a la gestió que n’ha fet Salvador Illa, especialment després que se’n donés a conèixer la candidatura a la presidència de la Generalitat. Serà ella qui protagonitzarà la pròxima compareixença al Congrés dels Diputats, forçada aquest dilluns per tots els grups menys el PSOE.

Ho farà després de setmanes en què ja ha acompanyat Illa a les reunions del Consell Interterritorial de Sanitat, que reuneix el Govern espanyol i els consellers de salut dels territoris. Ja va ser present amb Illa en el seu últim acte com a ministre, aquest dilluns, quan tots dos van visitar amb Pedro Sánchez l’Agència Espanyola de Medicaments.

Carolina Darias prometrà el càrrec de ministra de Sanitat davant Felip VI aquest dimecres a les 9 h al palau de La Zarzuela. Al seu torn ho farà Miquel Iceta com a ministre de Política Territorial i Funció Pública. Després de la presa de possessió davant del rei, tindrà lloc l’intercanvi de carteres.