Salvador Illa s’ha acomiadat com a ministre de Sanitat, aquest dimarts al matí, a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres. D’aquesta manera, a partir d’ara es dedicarà exclusivament a la candidatura del PSC a la presidència de la Generalitat.

Illa ha tingut paraules d’agraïment per a tots els treballadors del ministeri que l’han ajudat en la gestió de la crisi del coronavirus. També ha expressat el seu reconeixement al treball que han desenvolupat les conselleries de sanitat de les comunitats autònomes. Igualment, ha agraït la feina dels professionals sanitaris, des del metge especialista fins al personal de neteja dels hospitals.

Salvador Illa ha dit que un dels moments més complicats que va viure és quan va proposar a Pedro Sánchez “la restricció als familiars per poder acompanyar els éssers estimats que havien perdut”. Igualment, ha dit que s’emporta amb ell les famílies que han patit i encara pateixen la malaltia.

Darias substitueix Illa a Sanitat

La fins ara ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, substituirà Salvador Illa al capdavant del ministeri de Sanitat. El relleu es produirà aquest dimecres, quan Darias prometrà el carrec davant Felip VI. Després de la presa de possessió davant del rei, tindrà lloc l’intercanvi de carteres.