El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, ha presentat un pla per reduir impostos i taxes municipals i posar fi a “una pressió fiscal insostenible”. El pla de Sirera inclou rebaixar l’IBI, l’impost de vehicles, la plusvàlua, l’IAE i les tarifes de l’àrea blava. “És necessari que els parquímetres no siguin màquines escurabutxaques”, ha dit el candidat, que ha fixat en 2,5 €/hora el màxim per aparcar (ara pot arribar als 3,5 €/hora segons el vehicle).

La mesura formarà part del programa electoral i, segons Sirera, serà “una línia vermella” per a futurs pactes a l’Ajuntament després de les eleccions municipals del 2023. El pla també inclou una zona franca amb zero impostos a emprenedors i autònoms els primers tres anys d’alta. El candidat considera que la rebaixa d’impostos no reduirà els ingressos municipals perquè s’impulsarà el consum i l’economia: “Hi haurà més gent treballant, i més gent pagarà impostos”.

Pagant més impostos no tenim els millors serveis. Per tant, haurem de fer el que funciona a altres ciutats d’Espanya on governa el PP: baixar impostos”
Daniel Sirera, candidat del PP a l’alcaldia

Relació “cordial i correcta” amb Josep Bou

El candidat popular ha assegurat que respecta la decisió del líder actual del partit a l’Ajuntament, Josep Bou, que deixarà el consistori a finals de mes. Tot i que no se’ls ha vist en públic junts en cap acte des que és candidat, Daniel Sirera ha dit que té una relació “cordial, correcta i bona” amb Bou i que “parlem de tant en tant”. Amb la renúncia, entrarà com a regidora Inma Delgado, que ara fa d’assessora del grup municipal.