El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, ha presentat un cartell de precampanya per a les eleccions municipals del 2023 en què apareixen les cares d’altres alcaldables compartint rostre. És el cas d’Ada Colau (BComú) i Jaume Collboni (PSC), a qui el cartell acusa de “trencar Barcelona”. Ernest Maragall (ERC) i Xavier Trias (Junts) també formen una cara i a sota hi diu: “Trenquen Catalunya”. Sirera és l’únic que hi apareix en color amb el lema “Millor Barcelona”.

L’alcaldable popular ha ofert el seu partit com la garantia de “més ordre i menys excessos” i ha demanat “no llençar el vot” en partits que no obtindran representació a l’Ajuntament de Barcelona, en al·lusió a Ciutadans i Valents, que cap enquesta dona possibilitats d’entrar. “Només el PP pot frenar la deriva de Barcelona”, ha afirmat Sirera: “Si no volen Colau, el PP és la resposta; si no volen independència, el PP és la resposta”.

Des del PP em comprometo a posar ordre: ni independència ni matrimonis de convivència”
Daniel Sirera, candidat del PP a l’alcaldia

Possibles pactes i el comiat de Josep Bou

Daniel Sirera ha reiterat que no pactarà ni amb Ada Colau ni amb Ernest Maragall. I només s’obre a fer-ho amb Jaume Collboni, si reconeix que cal un canvi de polítiques, i amb Xavier Trias, si renuncia a la independència. Pel que fa al líder del PP a l’Ajuntament, Josep Bou, que deixarà de ser regidor a finals de mes, Sirera ha dit que ha treballat “el millor que ha pogut” i que “té les portes obertes del PP per treballar i col·laborar”.