El candidat de Junts a l’alcadia de Barcelona, Xavier Trias, ha proposat reformar la Gran Via de les Corts Catalanes si és alcalde després de les eleccions municipals. Trias vol ampliar les voreres d’aquesta via bàsica de la ciutat per fer-la “més amable” per als vianants perquè deixi de ser un carrer “complicat”.

El candidat ha posat sobre la taula una solució similar a la que es va aplicar a l’avinguda Diagonal quan es va reformar durant el seu mandat. En aquest sentit, s’ha mostrat partidari de “portar les voreres fins als arbres i entremig dels arbres fer-hi passar els cotxes”. Ha advertit que la transformació de la via seria llarga. “Necessitem la Gran Via per als cotxes però és veritat que l’hem de fer amable”, ha conclòs.

Viable guanyar però més complicat ser alcalde

Trias ha volgut llançar un missatge de confiança per a l’electorat no independentista: “El que segur que no farà un pacte amb Colau seré jo, amb els altres aneu amb compte”. El candidat ha assegurat que coneguts seus que van votar la candidatura de Manuel Valls encara estan decebuts amb el suport que va donar a Ada Colau i que li va donar l’alcaldia. També ha admès que veu molt provable guanyar les eleccions però més complicat aconseguir ser alcalde, perquè no té el compromís d’altres candidats de donar-li suport.

Trias també ha llançat el guant per impulsar un gran pacte en matèria d’habitatge entre administracions i partits a l’àrea metropolitana amb una previsió de 40 anys. Per posar fil a l’agulla al problema de l’habitatge, el candidat creu que cal anar tots a l’una amb un compromís comú.