El president del Grup Municipal del PP, Daniel Sirera, exigeix a l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que posi fi a la moratòria hotelera impulsada pel govern d’Ada Colau el 2015. Sirera apunta que Barcelona necessita més oferta hotelera després de “l’atac indiscriminat” del govern socialista als pisos turístics. “Els habitatges d’ús turístic suposen gairebé el 25 % del turisme de la ciutat”, assegura el líder popular en un comunicat. En el mateix text recorda que el sector turístic representa el 15 % del PIB i diu que “no podem erradicar-lo”.

Sirera s’ha referit així a l’anunci de l’Ajuntament d’extingir els 10.101 habitatges d’ús turístic (HUT) que hi ha actualment a Barcelona. Unes llicències que el govern municipal ja no vol renovar de cares al novembre del 2028. L’objectiu de l’alcalde és destinar tots aquests immobles al parc d’habitatge residencial per ampliar-lo.

Sirera compara el govern Collboni amb els “règims bolivians”

Segons Sirera, la moratòria hotelera “és una de les mesures que més mal ha fet al teixi econòmic i turístic de la ciutat“. En aquest sentit, el popular defensa que “s’ha d’apostar per posar fi als habitatges d’ús turístic sense llicència”, però que “atacar el patrimoni dels propietaris eliminant d’arrel totes les llicències és propi dels règims bolivians“. Sirera també acusa Collboni d’impulsar “mesures més turismofòbiques que les de la pròpia Ada Colau“.