El govern municipal està decidit a millorar la imatge del front litoral de la ciutat. Per això la darrera Comissió de Govern ha aprovat la licitació de la renovació integral del mobiliari urbà i els diferents elements que configuren els entorns de les platges barcelonines dels districtes de Ciutat Vella i Sant Martí. Les platges afectades són les de Sant Miquel, la Barceloneta, el Somorrostro, la Nova Icària, el Bogatell, la Mar Bella i Llevant.

Entre les actuacions projectades hi ha la instal·lació d’un nou paviment i el canvi d’elements com les baranes, les estructures vials, les proteccions i els bancs amb la intenció de millorar-ne la qualitat i allargar la vida útil que tenen. La idea és integrar el litoral amb els barris propers, en una zona que ha crescut en diferents etapes com la construcció de la Vila Olímpica o el Fòrum.

El pressupost del projecte és de 785.651,72 euros i l’objectiu és que l’actuació estigui enllestida abans de la temporada de platges 2017.

Satisfacció entre els veïns, recel entre els restauradors

Les associacions de veïns celebren la notícia ja que la renovació de l’entorn del mar i les platges era una de les reivindicacions que feien des de fa temps al consistori. Consideren que era una actuació necessària ja que el Front Marítim és una de les zones més transitades pels barcelonins i els turistes i, per tant, també es deteriora amb més facilitat. El col·lectiu de restauradors, però, veuen amb recel les obres. Tot i que veuen amb bons ulls que s’arrangin els paviments, es mantenen a l’espera de veure si la clientela es reduirà molt mentre durin els treballs.