La CUP de Barcelona posarà en marxa al novembre el procés per articular “una candidatura ambiciosa” per a les eleccions municipals del 2023. Després de quedar fora de l’Ajuntament als comicis del 2019, els anticapitalistes es reivindiquen com “l’alternativa rupturista” per tornar al consistori i combatre un model de ciutat que veuen basat en l’especulació i la precarietat. Es faran assemblees obertes als barris, però no s’ha posat cap data per tancar el programa, com serà la candidatura o qui hi haurà a la llista.

La CUP torna amb força. Avui, més que mai, cal una alternativa de ciutat i un canvi de rumb. Cal que la pandèmia no suposi una excusa per intensificar un model de ciutat caduc, insostenible i excloent
Eulàlia Reguant, CUP Barcelona

Els diputats Eulàlia Reguant (que va ser regidora) i Carles Riera han explicat el procés i han descartat, per ara, formar part de la llista a l’Ajuntament de Barcelona. “Seguirem al Parlament fins que el president de la Generalitat convoqui eleccions”, ha afirmat Reguant. L’exregidora cupaire ha descrit Barcelona com “una ciutat intervinguda per l’Estat i sotmesa als interessos dels lobbys”, i ha carregat contra “el servilisme” del govern municipal amb el sector hoteler i el de la restauració.

Al seu torn, Riera ha dit que “Barcelona està en una subhasta permanent” i ha criticat la col·laboració publicoprivada. “Davant l’absència de crítica al model de ciutat, cal més que mai una alternativa rupturista”, ha afirmat. Reguant i Riera han fet les declaracions al moll de la Barceloneta, des d’on han carregat contra la reforma del Port Vell, perquè el farà “més excloent”. També han dit que l’aposta per l’economia blava suposa “més especulació i precarietat”.