JORDI ALIAGAS cònsol honorari de Guinea Conakry "Ara fa 5 anys van haver de nar fins a MAdird, aquest comp hem demanat a la comissió electoral de l'ambaixadaque ens deixin obrir aquí un col·l3gi electoral i ens han donat OK." MAMADY CHERIF comissió organitzadora "Aquí todo el mundo muy responsable, vienen sin problema, ejercen su derecho de voto y se van." ASSIATOU DIALLO DIALLO "Aquí hoy todos los guineanos por la libertad, porqué tiene que establecerse la democracia en Guinea."

Més de la meitat de guineans residents a Espanya, entorn de 4.000 persones, són a Catalunya. Per això aquesta comunitat va demanar crear un col·legi electoral a Barcelona i evitar, així, haver de desplaçar-se a Madrid, on hi havia l’únic punt de votació de tot l’estat en anteriors comicis.

Guinea va celebrar les primeres eleccions presidencials democràtiques fa cinc anys. El país arriba a aquesta cita electoral marcat encara pels efectes de l’epidèmia de l’Ebola, que va causar més de 2.500 morts, i enmig d’un clima de protestes que ha envaït la capitals els últims dies.