ANTONIO BETETA, secretari d'Estat d'Administracions Públiques "Hoy, 30 años después, surge la inexcusable necesidad de rehabilitar el edificio para que siga siendo sede de la historia de España y Cataluña de necesaria unidad representativa e institucional que debe tener un edificio que es la sede del gobierno de la nación además de un notable conjunto histórico artísitico."

Signatura de protocol perquè tiri endavant la rehabilitació. L’edifici tornarà a acollir la Delegació del Govern després d’anys en desús per problemes estructurals. Els tràmits per a la licitació estan en marxa i tan bon punt finalitzin serà aleshores quan començaran les obres.

L’espai, de 7.500 metres quadrats i gran valor arquitectònic, també s’obrirà al públic perquè pugui ser visitat. L’edifici es va construir a finals del segle XVIII, va ser durant anys la seu de la duana per convertir-se més tard en la seu del govern central a Catalunya. L’immoble ja va viure una rehabilitació important l’any 1929 coincidint amb l’Exposició Internacional. El 1963 el van tornar a reformar, i als anys 80 s’hi van fer algunes reparacions.