tall Meridiana primer dia no autoritzat

El Grup Municipal de Ciutadans a Barcelona s’ha dirigit aquest dimarts fins a la seu de la Delegació del Govern espanyol per demanar que actuï contra els talls de l’avinguda Meridiana, ara que no tenen el permís del Departament d’Interior. La presidenta del partit a l’Ajuntament, Luz Guilarte, ha registrat una instància perquè la delegada de l’executiu, Maria Eugènia Gay, posi fi a les protestes que impedeixen el trànsit a l’avinguda, a tocar de Fabra i Puig.

Guilarte ha demanat a Gay que intervingui per evitar el “segrest” de la Meridiana i que “no faci com Teresa Cunillera [delegada del Govern espanyol anterior] i protegeixi els veïns i comerciants de la zona”. En la compareixença davant dels mitjans de comunicació, la líder taronja ha demanat també la dimissió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per participar en el primer tall de la Meridiana sense permís d’Interior. “No representa tots els catalans”, ha dit.

Valents proposa assistència legal als afectats

Sobre els talls a l’avinguda Meridiana ha parlat també Valents, el grup d’Eva Parera a l’Ajuntament de Barcelona. El partit ha anunciat que al ple municipal del 25 de febrer portaran una proposta perquè el govern municipal ofereixi assistència jurídica als veïns i comerciants afectats per aquestes protestes. Parera demana que el consistori pagui els advocats dels veïns que així ho sol·licitin en qualsevol causa sobre aquest cas.

La líder de Valents acusa el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni de “posar-se de perfil” davant dels talls i critica també la Generalitat per “deixadesa de funcions” durant els darrers dos anys.