Els restaurants de la zona del Port Olímpic s’omplen cada nit des que va començar el congrés de mòbils. Segons el director de La Fonda del Port Olímpic, Antonio Balares, els treballadors d’aquest local tenen prohibit demanar-se festa els dies del Mobile per la gran afluència de congressistes i han de doblar torns per cobrir les necessitats dels clients. Cada client provinent del saló es gasta una mitjana de 80 euros per sopar, tot i que la xifra pot ser encara més alta. El cap de la sala Carpe Diem, Rodrigo Rodríguez, explica, per exemple, que aquests comensals tenen un nivell econòmic alt i que sobretot busquen qualitat. Qui també està treballant molt són les discoteques. A la sala Pacha, ahir a la nit s’havien convidat uns 1.500 congressistes.

L’Associació de Bars, Restaurants i Oci de Barcelona calcula que la ciutat facturarà uns 114 milions d’euros durant el Mobile en oci i restauració, i cadascun dels congressistes gastarà en aquests serveis una despesa mitjana de 300 euros diaris. Tot i això, el sector assegura que el 80 % de la facturació es concentrarà sobretot en els locals més cèntrics.

Sense clients a la Marina

L’altra cara de la moneda són els establiments que hi ha als entorns de la fira. Al passeig de la Zona Franca, la majoria estan buits tant a l’hora de dinar com per sopar. Els propietaris lamenten que aquest any fins i tot estan veient menys congressistes passejant per la zona i, per tant, fent despesa. Els motius no estan clars, i alguns asseguren que tenen a veure amb l’arribada del metro.