“La Rambla s’està perdent per l’ús turístic i els barcelonins ja no ens la sentim nostra”

, ha assegurat la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin. El concurs té un pressupost que oscil·la entre els 661.000 i els 892.000 euros, segons si s’inclou la direcció d’obra o no. I el que encara no té pressupost assignat és el projecte d’intervenció. Pin ha evitat concretar si la Rambla canviarà el paviment o no i ha insistit que amb el concurs “no busquem una gran transformació arquitectònica sinó recuperar-ne l’essència”.

Per això, en la tria de l’equip guanyador, la regidora de Ciutat Vella ha explicat que es tindran en compte els professionals que en formin part, perquè s’aportin també altres actuacions estratègiques. “Recuperar la Rambla requereix la implicació de tots els nivells”, ha dit Pin. Des de l’associació Amics de la Rambla, Fermín Villar, s’ha mostrat “sorprès” pels terminis fixats i ha reclamat “una mica més d’agilitat en el calendari”.

Sense ocelleries i amb menys cotxes

En virtut del Pla especial de la Rambla, que es va aprovar l’any passat, Gala Pin ha reiterat que en el futur de la Rambla no hi tenen lloc les antigues ocelleries, amb qui ha dit que es reprendran les negociacions “per si es poden reubicar en altres llocs, tenint en compte l’interès general”. Pel que fa a la mobilitat, la regidora de Ciutat Vella ha dit que el pla especial ja preveia un passeig més pacificat, però ha admès que el trànsit de baixada té una servitud “molt important per al Raval”.