sala plens districte de gràcia

Aquest dimarts s’ha celebrat una sessió extraordinària del Consell del Districte de Gràcia amb un únic punt de l’ordre del dia, una proposició del Grup Municipal d’ERC sobre propers processos de licitació de serveis de les festes de Gràcia, arran de la polèmica per l’adjudicació de la gestió dels concerts a una empresa privada.

Al Consell Plenari de Gràcia del juliol ja es va debatre el tema amb la voluntat de donar una resposta al malestar sorgit arran del concurs públic, i a petició de Junts es va secundar una declaració institucional unitària per vetllar perquè les entitats de cultura popular puguin seguir oferint activitats a les festes majors.

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, va admetre que el concurs havia estat un error i es va comprometre, de cara a l’any vinent, a buscar un sistema que no deixi entitats cultural arrelades al barri fora de la programació.

Tot i així ERC ha impulsat la celebració d’un ple extraordinari per demanar explicacions al govern municipal, saber què ha fet per evitar que una empresa sense arrelament al barri gestioni la Plaça del Folk i què farà per evitar que torni a passar.

Una proposició que no s’ajustava a la legalitat

La proposició inicial d’Esquerra ha aixecat polèmica ja que segons els serveis jurídics de l’Ajuntament no s’ajustava a la legalitat. Tot i haver fet alguna modificació, en una primera ronda els grups del consell plenari hi han votat en contra. Finalment, i gràcies a una esmena de Junts, s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups, a excepció de Valents i Ciutadans, que han votat en contra.

El text definitiu de la proposició que s’ha aprovat és el següent:

  1. Vetllar per la protecció i promoció de les activitats culturals relacionades amb la cultura popular i
    tradicional i amb l’associacionisme cultural dutes a terme per les entitats del districte.
  2. Comprometre’s a cercar els mecanismes de gestió pública i administrativa adients per garantir que les entitats sense afany de lucre de Gràcia puguin desenvolupar de manera adequada la seva funció i servei de la ciutadania de Gràcia.
  3. En el cas que l’instrument adoptat sigui el de la licitació pública de serveis d’esplai, culturals i esportius de Gràcia, es valorarà incorporar al plec de condicions tècniques paràmetres qualitatius i en relació amb la trajectòria i la qualitat de l’oferta.
  4. Garantir i impulsar les activitats organitzades en el marc d’actes institucionals i festes majors dels
    nostres barris dutes a terme per les entitats de cultura popular de Gràcia a través de tots els
    mecanismes que l’Administració tingui a l’abast.