terrassa bar
Foto: Edu Bayer

El govern municipal no ampliarà els horaris de les terrasses durant l’estiu, tal com va sol·licitar fa uns dies FECASARM. L’Ajuntament ha respost a la petició i diu que “no es planteja cap canvi que impliqui estendre’n els horaris” i recorda que els actuals estan establerts per l’ordenança del 2018, “que es va aprovar amb un ampli consens polític i havent fet un procés participatiu per recollir les aportacions de tothom”. El consistori afegeix que els horaris estan definits “per protegir el descans dels veïns i fer compatible l’ús ciutadà de l’espai públic i la vida quotidiana amb l’activitat econòmica”.

FECASARM demana ampliar els horaris de terrasses els pròxims dos estius

Allargar l’horari una hora els caps de setmana

La proposta de FECASARM és ampliar els horaris de les terrasses de bars i restaurants entre els mesos de maig i octubre durant els anys 2022 i 2023. Concretament, demanen poder tancar a les 0.30 h de diumenge a dijous i a les 2 h els divendres i els dissabtes a la nit (entre l’1 de maig i el 31 d’octubre). Creuen que la mesura ajudaria a compensar les pèrdues econòmiques del sector durant la pandèmia.

Els responsables de l’entitat, a més, afirmen que l’ampliació ja està inclosa a l’ordenança de terrasses de la ciutat i diuen que “no s’ha aplicat mai“. Consideren que “si existeix un moment excepcional per fer-ho és ara”. Sembla, però, que ara no s’aplicarà tampoc i que el govern municipal mantindrà els horaris actuals.