terrassa bar
Foto: Edu Bayer

El govern municipal no ampliarà els horaris de les terrasses durant l’estiu, tal com va sol·licitar fa uns dies FECASARM. L’Ajuntament ha respost a la petició i diu que “no es planteja cap canvi que impliqui estendre’n els horaris” i recorda que els actuals estan establerts per l’ordenança del 2018, “que es va aprovar amb un ampli consens polític i havent fet un procés participatiu per recollir les aportacions de tothom”. El consistori afegeix que els horaris estan definits “per protegir el descans dels veïns i fer compatible l’ús ciutadà de l’espai públic i la vida quotidiana amb l’activitat econòmica”.

Allargar l’horari una hora els caps de setmana

La proposta de FECASARM és ampliar els horaris de les terrasses de bars i restaurants entre els mesos de maig i octubre durant els anys 2022 i 2023. Concretament, demanen poder tancar a les 0.30 h de diumenge a dijous i a les 2 h els divendres i els dissabtes a la nit (entre l’1 de maig i el 31 d’octubre). Creuen que la mesura ajudaria a compensar les pèrdues econòmiques del sector durant la pandèmia.

Els responsables de l’entitat, a més, afirmen que l’ampliació ja està inclosa a l’ordenança de terrasses de la ciutat i diuen que “no s’ha aplicat mai“. Consideren que “si existeix un moment excepcional per fer-ho és ara”. Sembla, però, que ara no s’aplicarà tampoc i que el govern municipal mantindrà els horaris actuals.