reforma Rambla Liceu

El govern de Barcelona s’ha obert a refer el calendari d’obres previst per reformar tota la Rambla perquè duri menys temps si hi ha acord pressupostari. La Comissió d’Urbanisme ha aprovat aquest dimarts una proposta de Junts que reclama passar de cinc fases d’obres a tres perquè no s’allarguin més de quatre anys. L’oposició hi ha donat suport, mentre que el regidor Eloi Badia, en nom dels dos socis de govern, ha optat per “una abstenció positiva”.

Les obres de la Rambla començaran el 3 d’octubre entre el monument a Colom i el Portal de Santa Madrona, un tram d’uns 117 metres. Quedaran encara quatre fases més, que, segons Junts, poden fer allargar la reforma un total de vuit anys. “El calendari es pot reduir si trobem els acords pressupostaris perquè sigui una possibilitat”, ha apuntat Eloi Badia (BComú), que s’ha mostrat convençut que “ens els propers anys serem capaços de trobar el pressupost per escurçar els calendaris”.

“Vuit anys són inassumibles”

El portaveu de Junts, Jordi Martí, considera que vuit anys d’obres són un calendari “inassumible perquè molta gent haurà tancat la paradeta”. També ha reiterat que aquesta serà una prioritat del seu grup en el proper mandat. La resta de l’oposició ha coincidit a reclamar una reducció del termini d’obres pel bé de la Rambla i la ciutat i ha criticat el retard que acumula aquesta reforma i que el govern municipal l’afronti en la recta final del mandat.