L’alcaldessa, Ada Colau ha comparegut aquest divendres per valorar l’actualitat política, que les darreres hores ha estat protagonitzada per l’extinent d’alcalde de Cultura Joan Subirats, que substituirà Manuel Castells com a ministre d’Universitats. Subirats farà el salt a la política espanyola i formarà part del govern central, liderat per Pedro Sánchez.

L’alcaldessa ha començat la intervenció agraint a Manuel Castells la seva feina al capdavant del ministeri i creu que ha estat un ministre excepcional i generós. Ha destacat el fet que hagi impulsat la reducció de les taxes universitàries, l‘ampliació de les beques i també la LOSU o la llei Castells.

Colau ha felicitat Subirats pel nou càrrec i ha destacat la seva capacitat de diàleg i d’arribar a consensos. Creu que té una trajectòria que l’avala com a professional i li ha desitjat “tota la sort” en aquesta nova tasca.

Aquesta és el primer acte públic de l’alcaldessa, després d’haver estat confinada per ser contacte estret amb un cas positiu de covid. Un fet que la va obligar a suspendre l’agenda prevista per aquesta setmana.

Reunió extraordinària pel Primavera Sound

Colau també s’ha referit al festival Primavera Sound. Recordem que els organitzadors han advertit que marxaran de Barcelona si l’Ajuntament de Barcelona no els posa facilitats. L’alcaldessa ha explicat que aquest migdia hi haurà una reunió extraordinària per ratificar el “compromís inequívoc” de la ciutat amb el festival. Colau ha dit que s’està treballant per una edició ampliada per al 2022, que també es pugui mantenir de cara al 2023. Creu, però que s’ha de seguir avançant perquè es donin totes les condicions de “retorn social” als barris on se celebra el festival. I també s’ha mostrat convençuda que el pressupost “no serà l’escull” per poder arribar a un acord.

Aquest dijous el consistori va demanar als responsables del festival asseure’s a negociar i va afirmar que el Primavera Sound fora de Barcelona “és inimaginable”.