El primer tinent d’alcalde, el socialista Jaume Collboni, ha assegurat que veu “amb incredulitat” el canvi de posició d’ERC amb el pressupost del 2022. Tot i que els republicans hi van votar en contra a l’aprovació inicial en comissió, aquest dilluns el líder d’ERC, Ernest Maragall, ha anunciat que “facilitaran l’aprovació” definitiva dels comptes en plenari, com a condició perquè els comuns votin els comptes de la Generalitat.

Maragall ha dilapidat en 72 hores la seva credibilitat: deia que no a tot i ara diu que sí a canvi del pressupost de la Generalitat”, ha avisat Collboni. El primer tinent d’alcalde també ha criticat que els republicans hagin vinculat els comptes de la ciutat amb els de la Generalitat: “Mai no havia vist un gest de tanta subordinació. Ha sigut una posició vergonyant”, ha reblat.

Més enllà de l’escenari dibuixat a partir d’aquest dilluns, el líder socialista a Barcelona ha instat a “seguir negociant i debatent” fins a l’aprovació definitiva del pressupost municipal del 2022 perquè “és el que Barcelona necessita”. En aquest sentit, Collboni ha demanat parlar “amb rigor i seriositat dins de l’Ajuntament i, de cap manera, subordinant a altres pactes parlamentaris”, com el d’ERC amb els comuns.