L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha defensat seguir fent inspeccions a l’oci nocturn i ha negat que hi hagi una persecució, en resposta a les crítiques de la patronal del sector, la FECALON. Collboni ha dit que el criteri del consistori és fer inspeccions “sistemàtiques” i no només en una zona o activitat. La FECALON va criticar aquest dimecres les darreres inspeccions fetes a locals d’oci nocturn a Sant Martí i les va titllar d’“abusives i desproporcionades”.

“Obligació de fer complir les normes”

Segons l’alcalde, és “l’obligació” del consistori fer complir les normes, tant les sanitàries com les que garanteixen la seguretat per part de Bombers o Guàrdia Urbana. “Aquest govern municipal va dir des d’un principi que les normes es complirien”, ha assegurat. Alhora, afirma que les inspeccions se seguiran fent “perquè els serveis d’inspecció consideren que hi ha d’haver zones inspeccionades”.

La FECALON va emetre un comunicat aquest dimecres per denunciar les inspeccions que es van fer a Sant Martí els dies previs a Nadal i va denunciar una “persecució” del sector de l’entreteniment, que qualifica de “lawfare”.