L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha reunit aquest dimecres amb Issa Kassis, alcalde de Ramal·lah, capital de Cisjordània i capital administrativa de Palestina, per mostrar-li la solidaritat de Barcelona “en aquests moments tan difícils”. En una piulada a X, Collboni assegura que li ha transmès el compromís de la ciutat de Barcelona “per un alto el foc” i per continuar enviant ajuda humanitària a Palestina. “És l’hora de les ciutats perquè les ciutats són espais de convivència. Barcelona desplega tota la seva diplomàcia per unir esforços amb les ciutats a favor de la pau”, ha dit l’alcalde.

La trobada ha tingut lloc a la Fira de Barcelona, en el marc de la Smart City World Expo i la trobada d’alcaldes que hi ha hagut aquest dimecres.

Petició d’un alto el foc humanitari

No és la primera vegada que Jaume Collboni mostra el suport de l’Ajuntament de Barcelona per aconseguir l’alto el foc. El 27 d’octubre va fer una declaració pública per afegir-se a la petició d’un alto el foc humanitari que permetés l’arribada d’ajuda essencial a la Franja de Gaza i va oferir la ciutat per apropar posicions i buscar una solució al conflicte entre Israel i Palestina aprofitant que, properament, Barcelona acollirà la cimera de ministres d’Afers Exteriors dels països de la Unió per la Mediterrània.