Joan Rodríguez ha pres possessió aquest divendres com a regidor de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, després de la sortida d’Elsa Artadi, fins ara líder del Grup Municipal de Junts al consistori, per qui ha tingut paraules d’agraïment. Rodríguez ha assegurat que se sent “molt honorat” de ser regidor de Barcelona i ha afirmat que “em comprometo a arribar allà on l’Elsa [Artadi] no ha pogut arribar”.

En el discurs d’estrena com a regidor, Joan Rodríguez ha desgranat els valors que ha après dels seus companys de partit. De l’exalcalde Xavier Trias, present a l’acte, n’ha destacat la importància de l’empatia, de l’exregidor i exconseller Joaquim Forn, “ser honest als principis”, d’Artadi, “l’autoexigència i el rigor”, i dels regidors del grup i d’altres partits, “la vocació de servei públic”. “Intentaré fer-ho el millor que pugui”, ha afirmat.

La meva visió de la ciutat neix darrere d’un taulell. Allà he après a estimar-la, estar-ne orgullós i voler-ho sempre
Joan Rodríguez, regidor de Junts

Experiència al consistori

El nou regidor ocupava el número 9 de la candidatura de Junts a les eleccions municipals del 2019 i era el següent de la llista després que la periodista i diputada al Congrés Pilar Calvo renunciés a incorporar-se al consistori. Fins ara, era coordinador de la Federació de Barcelona de Junts i coordinador del grup municipal. També va ser conseller de l’Eixample en el mandat de Xavier Trias, i assessor del regidor del districte.

A la presa de possessió, presidida per l’alcaldessa, Ada Colau, hi ha assistit l’exalcalde Trias, regidor de Junts i altres grups municipals i el nou secretari general de Junts, Jordi Turull.