Collboni ha s’ha mostrat “orgullós del seu equip” i ha assenyalat que “està preparat per governar”. Per a l’alcaldable del PSC “aquesta candidatura es presenta davant els barcelonins amb la ferma voluntat de ser alternativa de govern” i “fer-ho en favor de la igualtat, la cohesió, la reactivitació econòmica i de fer que la ciutat avanci unida i plegada.”

El líder municipal del PSC ha demanat als membres de la candidatura que “se sentin orgullosos del llegat socialista” i ha dit que “hem estat el motor històric d’aquesta ciutat, i hem col·laborat a fer la Barcelona actual”.

Durant la presentació del seu equip, Collboni ha criticat l’alcalde Xavier Trias per “demostrar poc coratge polític, si no manté la seva ideologia independentista ara que s’acosten les eleccions municipals”, referint-se a les declaracions de Trias d’aquest dissabte a la cadena COPE en les que afirmava que no convenen uns comicis de caràcter sobiranista el 24 de maig.

La llista de Collboni

Els 41 membres de la candidatura socialista s’han reunit davant de l’Ajuntament per fer-se la foto oficial. Collboni proposa una llista paritària amb 21 homes i 20 dones, que inclou 29 cares noves i sis independents.

Com s’ha anunciat a les darreres setmanes, Carmen Andrés serà la número dos, l’arquitecte Daniel Mòdol ocuparà el tercer lloc, Montserrat Ballarín la número quatre i David Escudé serà el número cinc de la llista. Altres noms destacats de la candidatura de Jaume Collboni són l’ecosocialista Joaquim Mestre (sis), Sara Jaurrieta (set), Pilar Díaz (vuit), Gabriel Colomé (nou), Guillem Espriu (10) i Núria Carmona (11).

Tanquen la llista l’activista social Núria Gispert i el cineasta i documentalista Albert Solé.