Ha costat setmanes de negociacions i fins i tot, tal com ha admès Jordi Martí, portaveu de Moviment d’Esquerres, “hi hem patit tots una mica”, però finalment l’acord entre Esquerra i Moviment d’Esquerres a Barcelona ha arribat a bon port. Segons Martí, “sempre hem estat convençuts que aquesta era la millor aposta per a Barcelona.” A l’acte també hi ha assistit la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i Ernest Maragall, de NECat.

L’alcaldable Alfred Bosch i el seu equip -ara ja oficialment format per persones dels dos partits- s’han mostrat visiblement satisfets en la fotografia de família que ha oficialitzat la coalició per al 24 de maig. De fet Bosch ha assegurat que amb aquest acord “Barcelona guanya una opció més preparada, més a prop de poder governar la ciutat.”

L’acte d’avui també ha servit per presentar les cares noves de Moviment d’Esquerres que s’incorporen a la llista, la gestora cultural Gemma Sendra, al número sis, i l’arquitecta Maria Buhigas, al número 10.

Les incorporacions de MES a la llista

Gemma Sendra és llicenciada en filosofia i lletres i va ser secretària general de Cultura de la Generalitat durant el govern de Pasqual Maragall. En destaca la trajectòria de gestora cultural encarregant-se de la reconstrucció i posada en funcionament del Liceu i del MACBA.

L’altra nova incorporació a la candidatura de Bosch és Maria Buhigas, arquitecta, que es dedica a la consultoria internacional en estratègia urbana. De 1999 a 2013 va treballar a l’Agència Pública Barcelona Regional, on va exercir diferents càrrecs.