CARMEN ANDRÉS, número dos a les llistes del PSC "M'indigna molt que s'utilitzin els indicadors de pobresa per fer veure que necessitem uns messies que vinguin a solucionar-lo. Ni el paternalisme del senyor Trias ni el messianisme d'altres forces polítiques que ara mateix tenen nom de dona. Aquí, els messies són cosa de l'església, però Barcelona és de la gent que fa molts anys que treballa"

Carmen Andrés se situa com la dona forta de la candidatura de Jaume Collboni perquè ocuparà el segon lloc de la llista. La regidora socialista va disputar a Jaume Collboni ser alcaldable del PSC per Barcelona, però va perdre les primàries (2.980 vots per a Collboni i 2.493 per a Andrés en la segona volta). Collboni ha qualificat la regidora de “lluitadora, tenaç, radical en la defensa de les seves posicions i molt realista”. L’alcaldable socialista ha destacat que Andrés és d’un districte -Nou Barris- “oblidat per l’alcalde Trias i que reclama que se’ls tornin a tenir en compte”.

Precisament, Carmen Andrés ha elogiatla feina feta “braç a braç” durant els governs d’esquerres entre “veïns, tècnics i polítics per construir la ciutat”. Paraules amb què ha volgut contraposar el “messianisme” que ha atribuït a “formacions que tenen nom de dona”, en clara al·lusió a Barcelona en Comú, formació liderada per Ada Colau. “Aquí, els messies són cosa de l’Església, però Barcelona és de la gent que fa molts anys que treballa”, ha sentenciat. Andrés ha assegurat que Torre Baró està “pitjor” que fa quatre anys. “Els socialistes hem tingut quatre anys de parèntesi per constatar que la dreta no serveix per a Barcelona”, ha dit Andrés, que s’ha mostrat convençuda que Jaume Collboni serà alcalde el 24 de maig.

Segons publica l”Ara’, darrere de l’exregidora de Nou Barris hi hauria el fitxatge de l’independent Daniel Mòdol i, dels regidors actuals, David Escudé, que seria en el cinquè lloc. La sisena posició l’ocuparia l’exregidor d’ICV-EUiA Quim Mestre, l’últim fitxatge de Collboni, que ha generat malestar a les files dels ecosocialistes.