El líder municipal del PP ha criticat que el govern català hagi descartat transferir més diners als ajuntaments per la taxa turística i ha assegurat que “no té sentit que la Generalitat es quedi amb el 50% d’aquesta recaptació quan no presta serveis turístics a la nostra ciutat ni compensa els veïns pels efectes negatius del turisme”. Actualment, Barcelona rep el 33% dels ingressos que aporta i, gràcies a un conveni amb la Generalitat aquest 2015, es reinvertiran a la ciutat dos milions extra.

Fernández Díaz també s’ha referit a la sentència del Tribunal Suprem que avala la prohibició d’anar despullat a la ciutat, però que reclama més “concreció” en l’ordenança del civisme. El líder municipal popular ha assegurat que no està sorprès per la sentència, ja que “són els arguments que vam esgrimir quan es va aprovar l’ordenança”. Per a Fernández Díaz, cal “una ordenança de civisme amb normes clares, sense complexos, amb una Guàrdia Urbana que la faci complir i una determinació del govern municipal que lluiti amb fermesa contar l’incivisme”.

Segons l’alcaldable del PP, aquesta sentència “posa en evidència les polítiques de Trias, ja que ser incívic a Barcelona continua sortint gratis“. Fernández Díaz ha assegurat que “més del 90% de l’import de les sancions imposades a la ciutat per incivisme no es cobren” i ha reclamat que “estigui prohibit anar amb el tors nu, i que no hi hagi una amonestació prèvia sinó que se sancioni a l’infractor des del primer moment”.