Mar Jiménez Comissionada Afers Europeus

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, nomenarà l’economista i periodista Mar Jiménez comissionada d’alcaldia d’Afers Europeus. Es tracta d’una figura que es crea per reforçar el paper de Barcelona a Europa en àmbits estratègics per a la ciutat, com són les polítiques d’habitatge i clima i els eixos principals del mandat municipal actual, amb l’horitzó 2035.

Així, Jiménez dependrà directament de l’alcalde i donarà suport a la tasca de la segona tinenta d’alcaldia, Maria Eugènia Gay, sobre la qual recau la responsabilitat de les relacions institucionals i internacionals.

Les principals tasques

La nova comissionada haurà d’intensificar les relacions formals i informals amb les principals alcaldies de les capitals europees i establir estratègies per situar l’habitatge a l’agenda política comuna europea. Pel que fa a l’emergència climàtica, la prioritat és reforçar la interlocució directa de les ciutats en el marc de la Missió 100 Climate Neutral and Smart Cities by 2030, per abordar les causes i les conseqüències del canvi climàtic en la vida de les persones.

Per consolidar aquesta nova posició, el govern es planteja crear una oficina a Brussel·les abans de finals de mandat.

Jiménez, economista i periodista

Mar Jiménez és llicenciada en Economia per la Universitat de Barcelona i té un doctorat en política econòmica. També és llicenciada en Periodisme per la Universitat Ramon Llull.

En l’àmbit municipal, ha ocupat diferents posicions a l’Ajuntament de Barcelona. També en diferents etapes, ha assessorat i treballat amb diferents governs com el conseller d’Economia Antoni Castells (2003-2006), el cap de gabinet del conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila (2013) i el primer tinent d’alcaldia Gerardo Pisarello (2015-2019) i va assumir la direcció d’alcaldia amb Ada Colau (2020-2023).

En l’actualitat, porta a terme la seva tasca com a coordinadora sènior de NetZeroCities i també col·labora amb diferents mitjans de comunicació, com per exemple el programa bàsics, de betevé.