L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha instat els partits catalans a facilitar que es constitueixi un govern a la Generalitat de Catalunya, després de les eleccions catalanes del 12-M, perquè no es bloquegin projectes i inversions a Barcelona: “Si es bloqueja la governabilitat, es bloquegen els projectes“, ha dit Collboni des de la inauguració de les jornades anuals del Cercle d’Economia. També ha advertit que “bloquejar conduiria a una repetició que no faria res més que incrementar la desafecció política”.

En aquest sentit, l’alcalde ha avisat que “Barcelona no està disposada a perdre més temps” i que en els darrers comicis “la ciutadania ha decidit obrir una nova etapa política”, sense majoria de l’independentisme al Parlament de Catalunya. Per això s’ha sumat a la petició que ha fet el president del Cercle d’Economia perquè “siguin les forces polítiques les que arribin a acords per no bloquejar el mapa polític català i afavoreixin la governabilitat del país”.

També ha participat en les jornades el president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès. Jaume Collboni ha celebrat els “resultats tangibles” als quals ha arribat amb l’executiu del republicà els darrers mesos (en matèries com l’habitatge i la construcció de noves estacions de metro), i ha lamentat que “amb la caiguda dels pressupostos catalans i l’atzucac electoral, ara aquests projectes s’han aturat”.

Trias acusa l’alcalde de ser ell qui té Barcelona bloquejada

A través de l’antiga Twitter, Xavier Trias (TriasxBCN) ha respost les paraules de Collboni al Cercle d’Economia i l’ha acusat a ell de ser qui manté Barcelona bloquejada. “La desafecció en la política es genera es genera quan es fan pactes com el seu amb el PP i els comuns per assolir l’alcaldia”, ha dit Trias, que ha prosseguit: “I, després, mantenir la ciutat bloquejada amb un govern dèbil i en minoria“.

En clau de política catalana, Trias ha confiat que “Collboni, Illa i el PSC no repeteixin la jugada i perjudiquin també Catalunya”.