Jaume Collboni a la cimera europea d'alcaldes

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha reivindicat el paper de les ciutats en defensa de la democràcia a la cimera d’alcaldes europeus que té lloc aquest dissabte a Florència.”La democràcia va néixer a les ciutats i és a les ciutats on l’hem de defensar, repensar, millorar i, sobretot, exercir”, ha sentenciat. La trobada ha servit per debatre sobre el rol de les ciutats europees per fer front als fenòmens del populisme i el nacionalisme, però també per abordar reptes socials i ambientals de futur.

Barcelona, capital europea de la democràcia

Collboni ha assegurat que Barcelona ha d’actuar “com a referent en els reptes als quals s’enfronta la democràcia europea” i ha alertat dels perills de la seva fragilitat. També ha apostat per sumar esforços per reforçar “els valors europeus de respecte, pau i cooperació” i per continuar col·laborant amb la ciutat de Kíiv amb el compromís de pal·liar els efectes de la guerra i ajudar a la reconstrucció.

A Espanya, s’hi s’observa un atac als drets fonamentals per part dels governs locals i regionals de la dreta i l’extrema dreta, i als drets socials per part d’un ultraliberalisme salvatge i retrògrad”
Jaume Collboni, alcalde de Barcelona

Collboni ha aprofitat per convidar els alcaldes a la trobada que es farà els dies 7 i 8 de novembre en el marc de l’Smart City Expo World Congress.

Una quinzena d’alcaldes europeus

cimera alcaldes europeus Florència

La conferència també ha tractat qüestions com l’estat del benestar i les polítiques socials, o la transició ambiental i energètica que han de fer les ciutats. Hi han participat els alcaldes i alcaldesses d’Amsterdam, Reykjavík, Roma, Nàpols, Zagreb, Budapest, Florència, Montpeller i París.

Collboni ha coincidit novament amb l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, que copresideix l’esdeveniment i amb qui ja va coincidir al juliol. En aquella ocasió es van comprometre a reforçar l’aliança de les dues ciutats en la lluita contra les desigualtats i el canvi climàtic.