Memorial davant la comissaria de via Laietana

(ACN/redacció) L’Ajuntament de Barcelona ha col·locat en les últimes hores un memorial davant de la comissaria de Policia Nacional de via Laietana, una actuació aprovada per l’anterior govern municipal. Es tracta d’unes rajoles amb les paraules “veritat”, “reparació”, “justícia” i “memòria” que s’han instal·lat a terra, davant de la prefectura.

El Centre de Memòria a la comissaria, descartat

Prop de 200 entitats i associacions memorialistes van fer una crida internacional perquè la Prefectura Superior de la Policia Nacional de la via Laietana de Barcelona es convertís en un centre de memòria de la repressió franquista. ERC va presentar la proposta al Congrés dels Diputats, però la iniciativa es va rebutjar.

PP i Vox en demanen la retirada

El president del grup municipal de Vox, Gonzalo de Oro, ha exigit la retirada immediata d’aquest memorial “que insulta la Policia Nacional”. També acusa l’alcalde “de regalar al separatisme aquest memorial de la vergonya quan falten dos dies per a l’aniversari del Primer d’Octubre“.

Hores més tard de la col·locació del memorial, el líder municipal del PP, Daniel Sirera, també n’ha exigit la retirada a través de les xarxes socials. En una piulada afirma que les plaques “insulten i qüestionen la feina de la policia”.