El primer centre de disseny de microxips de la Unió Europea que Cisco instal·larà a Barcelona situarà la ciutat “al capdavant de la recerca mundial en la nova generació de xips”. Així ho ha assegurat Jaume Collboni aquest divendres durant una visita a la seu de Cisco, a Ca l’Alier. El primer tinent d’alcalde creu que “l’aposta de Barcelona per generar i atreure talent internacional dona fruits”. “Fa cinc anys vam instal·lar la llavor a Ca l’Alier perquè passessin coses com aquestes”, ha afegit.

Un projecte amb “molta competència”

Collboni ha reconegut que amb Barcelona competien molts països i ciutats i, per això, afirma que amb la nova seu “guanya Barcelona, guanya Catalunya i guanya Espanya”. Per això s’ha mostrat molt agraït a tot l’equip espanyol que ha liderat el projecte. El primer tinent d’alcalde ha ressaltat que “Barcelona serà un lloc de prova, de laboratori” i que la nova generació de xips “ajudarà a millorar la qualitat de vida de les persones”, ja que es podran aplicar en àmbits com “l’assistència a la gent gran, la telemedicina i la ciberseguretat”.

Els responsables de Cisco: “Ja estem en marxa”

Per la seva banda, el director general de Cisco a Espanya, Andreu Vilamitjana, ha afirmat que “és una decisió ferma” i que “ja estan en marxa” per trobar la persona que liderarà el projecte. Vilamitjana no ha detallat quantes persones hi estaran implicades, però sí que ha confirmat que instal·laran “un grup d’enginyeres i enginyers” i que es preveu que “el creixement sigui molt ràpid”. Tampoc no ha especificat el volum de la inversió ni tampoc el percentatge amb el qual participaran les administracions públiques.