Foto cedida per Cisco

(ACN) La companyia nord-americana Cisco ha triat Barcelona per instal·lar el seu primer centre de disseny de microxips a la Unió Europea i s’ubicarà en el centre d’innovació que la tecnològica ja té a la capital catalana, al barri del Poblenou. El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ho ha anunciat aquest dijous després de reunir-se al palau de La Moncloa amb el president i conseller delegat de Cisco, Chuck Robbins.

La inversió s’emmarca en el context del PERTE dels semiconductors. Sánchez ha destacat que “Espanya s’està convertint en un actor clau per assolir l’objectiu de la UE d’aconseguir el 20 % del mercat mundial de xips el 2030″, ha dit en un comunicat.

Així serà el nou centre d’innovació de Cisco a l’antiga fàbrica Ca l’Alier
El local de la multinacional tecnològica s’inaugurarà aquest mes de juny i donarà cabuda a emprenedors i pimes de la ciutat

Sánchez ha destacat que Espanya aconsegueix atraure “un altre gran projecte, impulsat pel pla de recuperació” i ha agraït a Robbins aquesta “important aposta per l’ecosistema tecnològic espanyol”.
El Govern espanyol ha explicat que la inversió s’ha concretat després que Sánchez mantingués reunions prèvies amb el directiu de Cisco a La Moncloa el juliol del 2021 i a l’últim fòrum de Davos al maig.

Un rànquing situa Barcelona com la millor ciutat d’Europa en promoció i captació d’inversions
Una revista del grup Financial Times destaca el servei per atreure talent internacional i la resposta municipal de reactivació durant la pandèmia

El govern aplaudeix l’anunci d’inversió de Cisco a Barcelona 

El govern de la Generalitat ha celebrat la decisió de l’empresa Cisco d’escollir Barcelona per fer-hi el seu primer centre de disseny de semiconductors a la Unió Europea. Tal com ha destacat l’executiu en una nota de premsa, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va reunir-se amb la multinacional el mes passat. “Es tracta d’una inversió altament estratègica que tindrà un fort impacte per accelerar l’activitat d’R+D a Catalunya vinculada als semiconductors, dinamitzar la indústria local i captar projectes d’inversió estrangera nous”, afegeix.

La Generalitat recorda que el projecte d’inversió de Cisco a Catalunya té també amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball. En aquest sentit, el conseller d’Empresa, Roger Torrent, ha descrit com a “magnífica” la notícia i ha afirmat que la seva arribada suposa un pas “estratègic”. “Hem treballat intensament per fer realitat una inversió clau per impulsar l’R+D al país”, ha resumit a les xarxes socials.