En una entrevista a ‘Les notícies de les 10’, el líder socialista ha dit que a les properes eleccions municipals sortirà “a guanyar” i ha volgut desvincular l’acord pressupostari amb Trias de qualsevol pacte de futur amb CiU. “L’acord pressupostari és puntual”, ha sentenciat Collboni, que ha afegit que “els nostres aliats naturals, prenent com a base el programa, han de ser forces de progrés”. L’alcaldable del PSC ha reiterat la preocupació per la confluència d’Iniciativa amb Guanyem, perquè tem que no defensi “amb prou convicció allò que hem fet plegats” i que “tinguin dubtes” per reeditar un pacte de progrés.

El president de la Federació de Barcelona del PSC ha deixat entreveure que si no guanya les eleccions municipals seguirà a l’Ajuntament. Collboni ha recordat que va deixar l’escó al Parlament per dedicar-se a la ciutat i que s’està “deixant la pell” per conèixer-la i ha assegurat que es pot servir Barcelona des del govern o des de l’oposició. “Per mi serà un honor servir la ciutat des d’allà on decideixin els ciutadans”, ha dit.

Jaume Collboni ha justificat l’abstenció del PSC al pressupost municipal per evitar que amb una possible pròrroga es quedessin diners sense invertir i per “millorar les condicions de vida dels ciutadans”. El líder socialista ha revelat que la rebaixa de la T-10 es va fixar en 9,95 euros perquè, a banda d’un estalvi, hi hagués també un efecte psicològic amb un preu per sota dels 10 euros que incentivés l’ús del transport públic. Collboni ha assegurat que el seu paper d’oposició no queda diluït per l’acord de pressupostos i ha destacat que des dels inicis ha volgut fer una oposició “clara i útil”.

“Desgavell” en horaris comercials i turisme

El líder municipal del PSC ha qualificat de “desgavell” el model d’horaris comercials que Trias va pactar amb el PP “in extremis” abans de l’estiu. Jaume Collboni considera que la decisió va ser improvisada, sense informació als consumidors i ha criticat que no es preveiés que també feia falta una obertura dels comerços per Nadal. Sobre turisme, ha retret al govern que no hagi posat sobre la taula un model turístic per la ciutat i que no s’hagin aplicar les normes ja existents per frenar la proliferació de pisos turístics il·legals.