orgullosa barcelona 2023 programa

L’Orgullosa a Barcelona 2023 portarà diverses activitats durant el mes de juny per visibilitzar i defensar la diversitat sexual, afectiva i de gènere. Hi haurà una data central: el 28 de juny, un dia assenyalat arreu del món, des que l’any 1969 es van produir els disturbis de Stonewall, a Nova York, fets que es recorden encara avui en la lluita pels drets i les llibertats dels col·lectius LGTBI. Per això, aquesta data del 28 de juny a Barcelona se celebra amb un gran acte: la segona edició de L’Orgullosa.

T’oferim una guia amb tot el que has de saber de L’Orgullosa a Barcelona 2023: dia i hora, on es fa i el programa complet en PDF.


L’Orgullosa a Barcelona 2023: Quan es fa?

Dimecres, 28 de juny del 2023, a partir de les 18.30 h (els concerts engegaran a les 19 h).


On es fa L’Orgullosa?

Moll de la Fusta (gratuït i d’accés lliure fins a completar l’aforament).


Programa complet de L’Orgullosa a Barcelona

Primer bloc

  • Sota la direcció artística de Raül Refree, estarà protagonitzat pel flamenc. Un espectacle que defensarà la idea de “queeritzar” la música d’arrel flamenca amb l’electrònica, a través d’un relat potent i subversiu que aplegarà a l’escenari el cantaor Niño de Elche, la coreògrafa Rocío Molina, el guitarrista Yerai Cortés, la fusió de Maestro Espada, el cantaor Perrate i les cantants Bikôkô i Aida Tarrío, de les Tanxugueiras.

Segon bloc

  • El segon bloc del concert, més folk, festiu i feminista, estarà protagonitzat per les Tanxugueiras i la seva innovadora reinterpretació i fusió de sons de tradició mil·lenària i ritmes urbans.

Tercer bloc (tancament de la gala)

  • En aquest últim bloc l’escenari es convertirà en una passarel·la d’imaginaris i cossos dissidents en què desfilaran i es barrejaran moviments tan originals com el “lipsync”, el “voguing”, “walkings” i “runways”, “commentators” i sirenes. Aquest bloc, liderat per Putochinomaricón DJ Set, comptarà amb la participació de LVL1, les performers de Kiki House of Laveaux, el sarao drag de AL-V i Futuroa, el ball de Panda Waack, l’espectacle de Ken Pollet, el folklore de Venecia Flour, l’actuació de Cali, la música pop de Bonitx i molt més.

Més detalls de L’Orgullosa

La programació de l’Orgull al llarg del juny té també molta presència als districtes, a les entitats i equipaments dels barris i també s’estén a grans museus de la ciutat.

  • Orgull de museus: diferents museus de la ciutat tornen a aliar-se per reinterpretar, en aquests dies, els seus espais i col·leccions en clau LGTBI. 
  • Orgull de ciutat: durant el mes de juny, sota el lema “Orgull de barri”, la ciutat acull més de 100 propostes artístiques que visibilitzen la pluralitat de les mirades del col·lectiu LGTBI+.

El cartell de L’Orgullosa

Les il·lustracions de la proposta municipal per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBI i del cartell musical de L’Orgullosa són obra de l’artista lituana Egle Zvirblyte.


Altres activitats del 28 de juny

  • Hard Rock Cafe Barcelona: especial Karaoke PRIDE a les 22 h. A més a més, hi haurà sortejos, una subasta i comptaran amb la presència de Gay Men’s Chorus, ja que part dels diners recaptats amb les entrades anirà directament destinat a la seva ONG amb iniciativa LGTBIQ+.