L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha defensat aquest dilluns l’amnistia a les xarxes socials. Al seu compte d’X, Collboni argumenta que ara ens trobem “en un moment crucial perquè Catalunya i Espanya avancin“. En aquest sentit defensa “l’amnistia sense ressentiment, dins de la Constitució, com una demostració de generositat” i afegeix que es tracta “d’un pas endavant per al retrobament total de la nostra societat”.

Collboni afegeix que és l’hora de “fer possible un govern progressista a favor de la convivència” i per “un futur millor per a tots”, també a favor de la ciutat de Barcelona.

El PSC, contra la tramitació de la llei d’amnistia en el ple de setembre

El missatge de Collboni arriba tot just un mes després que el PSC votés, precisament, en contra de donar suport a la tramitació d’una llei d’amnistia a les Corts espanyoles, una de les condicions que ERC i Junts posen per a la investidura del socialista Pedro Sánchez. En el ple de setembre la proposta conjunta de TriasxBCN i ERC a l’Ajuntament va tirar endavant, però ho va fer pel vot a favor de Barcelona en Comú, ja que el PSC i també el PP i Vox hi van votar en contra.

En aquell moment, la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, va justificar el vot en contra del PSC perquè “calen prudència, paciència i discreció”. Bonet es va mostrar disposada a explorar “tot el que estigui dins la Constitució, però no farem cap pas en la divisió de la societat catalana”.