mans aigua aixeta

(ACN) Aigües de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona han renovat el protocol per garantir el subministrament a les llars amb pocs recursos econòmics. D’aquesta forma, han donat continuïtat a l’acord signat l’any 2018 per combatre l’emergència en l’àmbit de la pobresa energètica. Davant un impagament de factures, la companyia es compromet a sol·licitar als serveis socials municipals un informe de valoració de la situació d’exclusió residencial. Així, en casos de famílies vulnerables el servei queda garantit.

Contracte de subministrament

A través d’aquest conveni, l’empresa també es compromet a formalitzar un contracte de subministrament a les famílies sense dret d’ús sobre l’habitatge si el consistori el sol·licita.

Maria Eugènia Gay, segona tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Cultura, Educació i Cicles de Vida, ha indicat que l’Ajuntament està compromès a no deixar a ningú enrere i treballar perquè “totes les persones, independentment de la seva situació econòmica, puguin gaudir dels avantatges de l’energia segura i sostenible”.

Per la seva banda, Felipe Campos, conseller delegat d’Aigües de Barcelona, ha mostrat satisfacció per la renovació de l’acord, “que s’emmarca en el compromís ferm amb la millora de la qualitat de vida de les persones del territori, en especial, les que més ho necessiten”.

També ha destacat la importància de reforçar la col·laboració publicoprivada “per encarar els reptes actuals i impulsar iniciatives i projectes d’impacte social per avançar cap a una societat més justa i sostenible”.