Aquesta és la nova direcció del Grup Municipal del PSC. Jaume Collboni l'ha confiat a Gabriel Colomé, que en serà el president; Assumpta Escarp, que en serà la portaveu; i Carmen Andrés, a qui Collboni va derrotar a les primàries, que en serà la portaveu adjunta. Acompanyat d'ells tres i la resta de regidors socialistes, el nou líder del PSC a Barcelona ha enviat el primer missatge a l'alcalde, Trias. JAUME COLLBONI, candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona "Al senyor Trias se li ha acabat la treva. El senyor Trias té una oposició i tindrà una oposició que plantejarà una alternativa, tindrà una oposicó dialogant en favor de la ciutat." Com que no té acta de regidor, Collboni no podrà participar en el dia a dia de l'Ajuntament, per això ha encarregat a cada regidor fer un seguiment estricte de les àrees més importants, com la cultura, el coneixement, l'urbanisme, l'ocupació o el benestar. L'objectiu de Collboni és crear un govern paral·lel de la ciutat. JAUME COLLBONI, candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona "La millor forma que tenim de servir els ciutadans i les ciutadanes de Barcelona és constituir un govern a l'ombra, un govern alternatiu que té dues missions fonamentals. La missió de fer una oposició clara i útil al govern del senyor Trias, i la missió de construir una alternativa d'esquerres per a l'any 2015." De moment Carmen Andrés és l'única participant en les primàries socialistes que forma part del nou projecte del PSC per Barcelona. Collboni, però, continua estenent la mà al ja expresident del Grup Municipal Jordi Martí perquè s'hi sumi, en les seves paraules, des d'on vulgui.

Jaume Collboni ha presentat aquest dimarts la reorganització del Grup Municipal del PSC amb els regidors que l’acompanyaran fins a les eleccions de 2015. Les cares més visibles seran el regidor Gabriel Colomé, que passa a ser el president dels socialistes a l’Ajuntament , mentre que Assumpta Escarp repeteix en el càrrec de portaveu després de ser-ho durant el mandat de Jordi Hereu.  Collboni ha confiat en la seva contrincant a les primàries, Carmen Andrés, que va quedar segona, i ara ocuparà el càrrec de portaveu adjunt.  Tots aquests canvis es faran efectius a partir del 9 de maig.

Es vol construir un “govern a l’ombra”

Collboni ha afirmat que liderarà un “govern a l’ombra” amb un “seguiment estricte” de les àrees més importants de l’Ajuntament de Barcelona. Per això els regidors del PSC tindran diverses funcions, algunes de noves. Colomé s’encarregarà de l’àrea de cultura i coneixement; Escarp s’ocuparà de l’urbanisme, la seguretat i el medi ambient; Carmen Andrés estarà al capdavant de benestar social; Sara Jaurrieta es farà càrrec d’empresa i ocupació; Joan Trullén assumirà economia i indústria, i David Escudé, la coordinació territorial. Guillem Espriu portarà els temes qualitat democràtica; la regidora Imma Moraleda seguirà com a presidenta del districte de Sant Andreu; Pilar Díez s’ocuparà del districte de les Corts i dels temes d’accessibilitat; Montse Sánchez portarà els districtes de Sarrià – Sant Gervasi, Ciutat Vella i l’Eixample, i Núria Carmona s’ocuparà del districte d’Horta-Guinardó.

Jaume Collboni també ha aprofitat per anunciar les propostes del grup municipal en l’àmbit polític. L’estratègia del partit és invertir el superàvit que té l’Ajuntament, xifrat en 140 M €, en polítiques socials i n’ha posat alguns exemples: fer polítiques actives d’ocupació, acabar les obres de l’Hospital del Mar, congelar la pujada del transport públic i aturar les privatitzacions dels serveis públics.  Collboni ha afirmat que a “Trias se li ha acabat la treva” . Ha afegit que ”no és l’alcalde que necessita la ciutat” i per aquest motiu ha subratllat que el PSC serà dialogant  amb el govern municipal, però se centrarà a plantejar alternatives.

El líder socialista ha reiterat l’oferta a Jordi Martí perquè se sumi al seu projecte “des del lloc que ell vulgui”.