Aquest matí al Parlament no s'ha parlat de res més. Els tres diputats que ahir van exercir de portaveus de la cambra a Madrid han estat el centre de molts grupets abans de començar la sessió. Després, els discursos han estat menys amables. Albert Rivera ha retret a Mas no haver donat la cara ahir al Congrés. ALBERT RIVERA, president del Grup Parlamentari de C's "Usted pone en marcha un juego y se baja a la primera de cambio." ARTUR MAS, president de la Generalitat "No s'ha enterat de res, senyor Rivera, en la línia habitual. Això no ho ha muntat el senyor Mas, això ho ha muntat una gran part de la gent del seu país. [...] I no es preocupi que jo el meu paper sé perfectament quin és i en els moments clau en què jo hagi d'intervenir, no es preocupi que veurà com jo dono plenament la cara, com he fet sempre." Els socialistes, que ahir van votar que "no", han fet una crida al diàleg. PERE NAVARRO, president del Grup Parlamentari del PSC "Si no surten de les trinxeres, no hi ha punt de trobada possible. Tenim avui la grandíssima responsabilitat de buscar un punt en comú." ARTUR MAS, president de la Generalitat "Parlem de responsabilitats? Doncs, sr. Navarro, la seva responsabilitat ahir era ser fidel al seu programa electoral i votar 'sí' al que volen la majoria de catalans." Foc creuat, també, amb Alícia Sánchez-Camacho, que ha instat Mas a acatar el que va decidir ahir la majoria del Congrés. ALÍCIA SÁNCHEZ-CAMACHO, presidenta del Grup Parlamentari del PPC: "Vostè està disposat a acceptar com a demòcrata el resultat d'ahir, a rectificar i, a partir d'avui, a trucar al president del Govern d'Espanya per encetar un diàleg lleial?" ARTUR MAS "Ja li estic dient a través de vostè: sr. Rajoy, posi dia i hora. Més fàcil, absolutament impossible. [...] Se'ns va dir que no a transferir una competència. Llàstima, jo crec que es va perdre una oportunitat. Però, en qualsevol cas, només es va perdre això. No hi ha cap punt final, sra Sánchez-Camacho, només hi ha un punt i a part." JOAN HERRERA, president del Grup Parlamentari d'ICV-EUiA "La qüestió és: i a partir d'ara, què? Doncs jo crec que no hi ha més drecera que la consulta, que la gent triï, que opti, que pugui votar." Per poder fer la consulta, Mas ha dit que ja treballa per buscar nous marcs legals. I ha instat el govern de Rajoy a presentar una reforma constitucional.

Els diputats catalans Jordi Turull, Marta Rovira i Joan Herrera han arribat aquest matí a Barcelona decebuts després de la intervenció al Congrés en defensa de la consulta. Tots tres han considerat que ni el govern del PP ni el grup socialista els van fer cap proposta per intentar resoldre el conflicte territorial.

El president del govern, Artur Mas, ha repetit la idea que va defensar aquest dimarts a la nit: que els resultats de la votació del Congrés no són cap punt final sinó un punt i a part en el procés ja que, segons Mas, l’únic que s’ha perdut és l’oportunitat de transferir una competència.