L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha celebrat l’entrada de Jordi Hereu al nou govern de Pedro Sánchez com a ministre d’Indústria. “Com a barceloní i socialista”, Collboni creu que es tracta d’una “excel·lent notícia” i afirma que Jordi Hereu “aportarà el seu bagatge i el seu coneixement”. L’alcalde ha lloat Hereu, de qui ha assegurat que té “totes les capacitats i aptituds”. Creu que el seu nomenament —encara pendent de confirmar per Pedro Sánchez— “ens anirà molt bé com a ciutat i com a país”.

Finalment, Collboni ha destacat que Hereu “donarà continuïtat a una nissaga de ministres catalans” i ha esmentat, per exemple, l’expresident de la Generalitat José Montilla i l’exalcalde Joan Clos.

Primera trobada del Comitè Assessor d’Infraestructures

Fa pocs dies es va confirmar que Jordi Hereu formaria part del Comitè Assessor d’Infraestructures. Un equip liderat per Santi Vila, i que aquest dilluns ha celebrat la seva primera reunió. Finalment, però, Hereu, no formarà part d’aquest grup. Collboni assegura que compaginar les dues tasques “no és compatible”.

Aquest comitè assessor s’encarregarà de debatre els grans reptes relacionats amb les infraestructures als quals s’enfrontarà la ciutat els propers mesos. El més destacat és l’ampliació de l’aeroport. Ara bé, les decisions del grup d’experts no seran vinculants i l’última paraula, la tindran, segons Collboni “el govern i el plenari”.