pressupostos barcelona

(ACN) El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha afirmat que Barcelona “es consolida com a capital tecnològica” de l’estat espanyol després que la companyia nord-americana Cisco l’hagi escollit per instal·lar-hi el primer centre de disseny de microxips a la Unió Europea. En un comunicat, Collboni celebra l’elecció i assenyala que la ciutat podrà contribuir “de manera decisiva” en l’objectiu europeu d’assolir el 20 % de la producció mundial de xips el 2030.

El candidat del PSC a les eleccions del 2023 destaca que la col·laboració publicoprivada permet “avançar en la transformació de la indústria” i indica que el futur centre s’afegeix al laboratori de microxips que la multinacional Intel va anunciar el maig, amb més “talent” per a Barcelona.

Per a Collboni, aquesta elecció “no hauria estat possible sense l’aposta decidida del govern de Pedro Sánchez, que ha fet del PERTE (Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica) de semiconductors el projecte més important del Pla de recuperació”. Sánchez ha anunciat aquest dijous la inversió després de reunir-se al palau de La Moncloa amb el president i conseller delegat de Cisco, Chuck Robbins.