eleccions municipals

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, s’ha sumat a les crítiques al Departament d’Interior que ha fet el responsable de Seguretat, Albert Batlle, aquest dijous al matí. Collboni ha afirmat en una piulada que “a Barcelona falten més Mossos. Al conseller, informació”.

D’aquesta manera ha refermat les paraules d’Albert Batlle, que ha acusat el departament de bloquejar diversos projectes d’interès per la Guàrdia Urbana: per exemple, la signatura del protocol que ha de permetre crear un punt d’atenció a les víctimes de violència masclista a la Rambla o l‘accés de la Guàrdia Urbana al banc d’empremtes digitals de la Policia Nacional.

Els responsables del consistori també han assegurat que el conseller anterior, Miquel Sàmper, es va negar que els Mossos s’integressin en una oficina conjunta de denúncies amb la Guàrdia Urbana quan se li va oferir des de l’Ajuntament. Després, afirmen, va decidir obrir una nova comissaria al carrer d’Aragó.

El conseller diu que tot respon a “una estratègia” del PSC

En una entrevista a TVE, el conseller Joan Ignasi Elena, en canvi, ha negat aquest extrem i ha afirmat que tot plegat respon a “una estratègia” del PSC. Elena ha dit que hi ha “la creença” que “has de pagar d’alguna manera” el fet de ser exmilitant del PSC. El conseller d’Interior ha afirmat que la col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona és molt bona i que també hi ha bona entesa entre els comandaments operatius policials. Per això, lamenta que els socialistes “estiguin en campanya”.