La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha elevat fins a 500 les llicències de terrassa en calçada autoritzades. Durant la pandèmia es van habilitar 1.500 terrasses en calçada de forma excepcional, i unes 1.000 van demanar la consolidació. Sanz ha destacat que s’han ja s’han aprovat la meitat de les sol·licituds i ha assegurat que és “una molt bona notícia“. També ha destacat la feina tècnica que s’ha fet analitzant cadascuna de les peticions és “inèdita”.

La resta de peticions, en estudi

La resta de sol·licituds, mig centenar més està en estudi. “Estem a punt de tancar dades” ha dit i ha avisat que “també hi haurà denegacions” perquè moltes terrasses no compleixen amb l’ordenança. “Sempre ho hem dit, tot allò que pugui ser compatible amb el dia a dia del barri i l’espai físic es podrà quedar i generar oportunitat de tenir terrassa definitiva”.

També ha dit que Barcelona és la ciutat que més ha fet per ajudar el sector de la restauració, però ha afegit que no hi haurà descontrol. Sanz ha insistit que el consistori va donar suport a la mesura de regularitzar terrasses “en la mesura que això respectés la vida dels barris, el descans, el compliment de taules i els horaris”.

Justament aquest dijous el Gremi de Restauració de Barcelona ha celebrat l’impuls que ha agafat la consolidació de les terrasses en calçada.

Adeu definitiu a les New Jersey el 2023

La tinent d’alcalde d’Urbanisme també ha assenyalat que ja s’han retirat unes 3.500 unitats provisionals com pals grocs o les tanques de formigó conegudes com a New Jersey, és a dir, el 40 % del total. També ha destacat que que en el pròxim mes i mig es completarà la retirada definitiva, perquè el 2023 ja no hi hagi cap d’aquests blocs de forma provisional.