A l’entrevista, Ada Colau ha tret importància al seu vot perquè considera que l’1-O no ha tingut el debat que s’hauria fet “en un referèndum normal” amb propostes que acompanyin el “sí” i el “no”. L’alcaldessa ha reiterat que el vot negatiu s’associa a “l’immobilisme del PP” i que el vot favorable s’indentifica amb l’independentisme que tampoc no comparteix. Per això ha dit que li queda el vot en blanc.

L’alcaldessa ha assegurat que l’actitud del Govern espanyol del PP farà que “molta gent que no volia anar a votar, ara hi aniran”. Colau ha dit que espera una mobilització “massiva i pacífica perquè es constati que hi ha d’haver un referèndum a Catalunya en algun moment”. Sobre la seguretat que hi pugui haver l’1-O, ha enviat un missatge de suport a la Guàrdia Urbana i també als directors d’escoles i a les activitats de les AMPA.

“No tinc cap problema si la fiscalia em vol citar”

Colau ha evitat confirmar si tenia constància que la Generalitat faria servir locals municipals per al referèndum i ha reiterat que la voluntat del consistori era facilitar la participació “en el màxim de llocs possibles” sense posar en risc la institució ni els funcionaris. L’alcaldessa ha criticat l’actitud de la fiscalia per les citacions que ha enviat a més de 700 alcaldes i directors d’escoles, i ha afirmat que no tindria cap problema si també la citen a ella: “poden fer-ho quan vulguin”.

L’alcaldessa ha descartat que l’1-O posi en risc el pacte de govern amb el PSC, i ha assegurat que la intenció dels dos socis és que l’acord duri fins a finals de mandat. Tot i això, ha reclamat als socialistes que en la qüestió catalana i el dret a decidir es moguin amb rapidesa per no apropar-se a les tesis del PP. Colau ha defensat que la Unió Europea hauria d’afavorir el diàleg entre els governs català i espanyol perquè “és Europa qui perd llibertats”.