Colau ha explicat que “va sorprendre tothom” que es portés a votació la proposta de la mediació amb unes altres tres a l’assemblea de treballadors i creu que “seria positiu” que es convoqués una altra assemblea per votar només la proposta sorgida de les negociacions. A més, ha assegurat que cal “garantir la seguretat per sobre de qualsevol altra cosa” i ha valorat, així, positivament l’augment d’agents de la Guàrdia Civil a l’aeroport i l’ajuda oferta per la conselleria d’Interior.

El ministre abans de la reunió amb l’alcaldessa de Barcelona també s’ha trobat amb diversos consellers de la Generalitat, i el Departament d’Interior ha ofert l’ajuda dels Mossos d’Esquadra per minimitzar les cues a l’aeroport.

Prèviament, la reunió de Foment, presidida pel ministre Íñigo de la Serna, també ha comptat amb el secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gómez-Pomar, el president d’Aena, José Manuel Vargas, la directora de l’aeroport, Sònia Corrachano, el delegat del Govern espanyol, Enric Millo, i responsables del Ministeri de l’Interior, de la Guàrdia Civil i de l’Advocacia de l’Estat.