La vaga havia d’iniciar-se el 16 d’agost, però després d’aquest primer acord, les parts han decidit ajornar les aturades fins al setembre i així tenir més temps per continuar negociant. El portaveu del comitè de vaga d’Ilunion, Francisco José Moseguí, ha explicat que la demanda principal és un plus de 350 euros mensuals per a tota la plantilla, ja que actualment hi ha diferències salarials entre els treballadors en funció de l’antiguitat o de l’experiència. També reclamen altres aspectes de caràcter organitzatiu.

El comitè de vaga ha sortit satisfet de la primera trobada amb la direcció d’Ilunion perquè, segons Moseguí, els plusos provisionals pactats són un acte “de bona voluntat”. Ha afegit que tenen “l’esperança” d’arribar a un acord i poder desconvocar definitivament la protesta. En el mateix sentit, el director de relacions laborals de l’empresa, José Velasco, ha assegurat que les mesures amb les quals s’han compromès ja formaven part de les negociacions que estaven en marxa i s’ha mostrat sorprès per la convocatòria de vaga perquè Ilunion, ha dit, és una empresa “diferent”.

La propera reunió serà aquest divendres, quan continuaran negociant per tal de desconvocar la vaga, ara prevista per a l’1 de setembre.