(ACN) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha registrat al Congrés dels Diputats les esmenes de l’Ajuntament a la llei estatal d’habitatge. En una atenció als mitjans aquest dilluns a la tarda a la cambra baixa, Colau ha argumentat que el text inicial de la norma “no és acceptable” per la “manca de detall” i ha avisat que si s’aprovés així la llei “no seria efectiva”.

Colau planteja més de 30 modificacions a la norma, que està en plena tramitació al Congrés. L’alcaldessa de Barcelona ha interpel·lat directament el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i li ha demanat que “compleixi” el compromís que va adquirir de fer “una regulació dels lloguers efectiva”. “Avui aquesta llei no ho garanteix”, ha insistit Colau. “Barcelona és avui aquí perquè som la ciutat més afectada” i perquè “som l’administració que en els últims anys ha fet més política pel dret a l’habitatge”, ha justificat la batllessa, que ha afirmat que és “fonamental” que aquesta norma sigui “la bona i la definitiva”.

“Farem tot, absolutament tot el que estigui en les nostres mans per fer que el text final sigui efectiu com també demanen els moviments socials”, ha dit Colau, que ha remarcat que és una “cosa inèdita” que com a Ajuntament es presentin esmenes al Congrés a una llei estatal.