La resta d’àrees s’obriran de forma esglaonada. A banda de les noves urgències, el mes de maig es van posar en marxa també els serveis d’oncologia radioteràpia (que fins ara es feien a l’Hospital de l’Esperança), i l’activitat de l’hospital de dia. A partir de setembre entraran en funcionament les noves urgències d’obstetrícia i ginecologia. Aquesta àrea inclou sales de parts i dos quiròfans especialitzats amb tecnologia puntera.

Les obres del nou edifici de l’Hospital del Mar es van reprendre el 2015 amb una injecció de 30 milions per part de l’Ajuntament, que n’ha posat quatre més aquest mandat. Els treballs van estar aturats durant cinc anys per la crisi. En els discursos, tant Colau com Puigdemont han agraït l’esforç del govern de Xavier Trias amb aquestes obres. “Els majors èxits són èxits compartits per governs diferents”, ha dit l’alcaldessa.

La d’aquest dimecres, de fet, ha estat la primera aparició pública d’Ada Colau després de ser mare per segona vegada. Ella mateixa ha recordat que encara està de permís de maternitat però que una ocasió com aquesta, la inauguració del nou edifici, no se la volia perdre. El president Carles Puigdemont ha dit que l’ampliació d’aquest hospital és “un projecte de país”. “Malgrat les dificultats financeres, les institucions catalanes hem aconseguit fer realitat el projecte”, ha sentenciat.

Els treballadors, disconformes

El Comitè d’Empresa del Parc de Salut Mar ha aprofitat la inauguració per fer sentir les seves reivindicacions. Denuncien que la manca de personal que pateix el centre afecta directament al ciutadà. Salut ha ampliat en 31 el nombre de professionals que treballen al centre, però els treballadors expliquen que hi ha un dèficit d’una quarantena de treballadors.