Aquest diumenge ‘El País’ va publicar que l’immoble havia estat buidat i venut. Tot i que no es coneix qui és el nou propietari de l’últim edifici barroc de la ciutat, el diari explica que els mobles han estat traslladats a Sevilla. Un dels membres de la família Moxó, que ara viu a la capital andalusa, ha confirmat al mitjà de comunicació que van oferir el palau a l’Ajuntament pel mateix preu que el comprador en dues ocasions (més de set milions d’euros).

Bosch assegura que “no entén” que el govern municipal no plantegés la proposta a la resta de partits “quan és una peça tan important del patrimoni de Barcelona”. El portaveu d’ERC espera ara que “es faci tot el possible” per recuperar el mobiliari i que els nous propietaris “vetllin” per preservar “la decoració interior i l’estat actual del Palau Moxó”. També demana a l’Ajuntament que expliqui, exactament, què ha passat.

Palau Moxó

El Palau Moxó, construït el segle XVIII, és un espai desconegut per la majoria dels barcelonins. El principal motiu d’aquest fet és que els seus propietaris, la família Moxó, hi va viure fins al 2000. L’edifici és una de les grans representacions de l’estil barroc de la ciutat, i fins fa ben poc conservava també els mobles originals. Un equip de betevé hi va poder entrar i gravar-ne l’interior: