Ciutat Vella ha obert un expedient sancionador que acabarà en multa als organitzadors d’una competició de skate no autoritzada que es va fer a la plaça de Joan Coromines, a tocar del MACBA. Ho ha anunciat el regidor, Albert Batlle, en l’audiència pública del districte en resposta a les queixes veïnals pel soroll i les molèsties que ocasionen aquest tipus d’esdeveniments.

Els fets van passar el dissabte 7 de setembre, i malgrat que l’Ajuntament va denegar-ne el permís, la competició es va fer igualment i va aplegar centenars de persones. La Guàrdia Urbana hi va fer acte de presència, va obrir l’expedient sancionador que Batlle ha promès que “tindrà recorregut”. El regidor ha explicat que els agents no van desallotjar la plaça perquè van aplicar els principis de proporcionalitat i congruència. “La Guàrdia Urbana no va actuar perquè hi havia molta gent i això podria haver generat un problema d’ordre públic“, ha justificat.

“No se soluciona només amb multes”

Albert Batlle també ha reconegut que el problema dels patinadors “no se soluciona només amb multes” i ha apel·lat a “la convivència i al compliment de la normativa”. També ha defensat que el govern municipal té una “política clara” i que s’han restringit els horaris de l’activitat i s’ha prohibit la circulació en horari nocturn.

En resposta a les crítiques veïnals, ha defensat el paper de la policia local, que assegura que detecta i corregeix els incompliments, i que també s’imposen sancions. “Sabem les molèsties que ocasiona aquesta activitat i fem l’abordatge amb les eines que tenim, que són les multes i els desallotjaments, quan és possible”, ha explicat.

El regidor ha assegurat que cal fer una reflexió sobre aquesta problemàtica, no només a les places de Ciutat Vella, sinó a tota la ciutat. En tot cas, ha remarcat que la reurbanització de la plaça dels Àngels després de la construcció del nou CAP del Raval Nord serà una oportunitat per abordar aquesta realitat.

També ha insistit que el problema del soroll a la zona va més enllà dels patinadors i que, per això, s’ha treballat en un pla de reducció del soroll que en els propers mesos es visibilitzarà, i ha insistit que la reforma de la plaça del MACBA ajudarà a diversificar-ne els usos.

A banda, també ha assegurat que l’Ajuntament ha treballat en la revisió de l’ordenança del civisme i que ja té articulat una proposta de text que presentarà a la resta de grups polítics del consistori.

Converses amb Esports per buscar alternatives als patinadors

Batlle també ha recordat que als entorns de la plaça dels Àngels també han proliferat botigues especialitzades en el món dels patinadors i que “hem de tenir en compte totes les opinions i sensibilitats”. No obstant això, ha dit, aquesta activitat “s’ha de fer en espais condicionats per minimitzar les molèsties” i s’ha compromès a “continuar prement i sancionant”. També ha anunciat que s’està buscant amb la regidoria d’Esports espais alternatius on els patinadors “no molestin”.