El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Paco Sierra, ha demanat “més recursos i més decisió política” per posar fi a la inseguretat a la ciutat. Sierra ho ha dit després del tiroteig d’aquest dissabte al barri del Besòs i el Maresme, en què considera que el dispositiu va fracassar perquè “els delinqüents campen a plaer“, ja que l’autor dels trets continua desaparegut.

Per tot plegat, Ciutadans reclama que la Guàrdia Urbana sigui “una policia integral” que pugui actuar en tots els àmbits, també en l’ordre públic, que és competència dels Mossos d’Esquadra. “La Guàrdia Urbana no pot ser una policia que regula el trànsit i poc més”, ha etzibat Sierra. A les comissions d’aquesta setmana, la formació taronja demanarà mesures per evitar ocupacions d’habitatge i accions per aturar els talls de trànsit a la Meridiana.

La Guàrdia Urbana no pot ser una policia que regula el trànsit i poca cosa més; és el que vol Colau i el que compleix Batlle. Ha de ser una policia integral
Paco Sierra, portaveu del Grup Municipal de Cs

Valents és “un partit de ficció”

En la mateixa roda de premsa, el portaveu de Ciutadans ha esclatat contra Valents, el nou partit fundat per la líder de Barcelona pel Canvi a l’Ajuntament, Eva Parera. Després que s’hagi anunciat el fitxatge d’exmilitants de la formació taronja, Sierra ha dit que Valents és “un partit de ficció” i ha afegit que “si algú ha defensat el constitucionalisme és Ciutadans”.